Almedalen 2023

Välkommen till 2030-arenan!

2030-sekretariatet vill bjuda in dig att medverka i omställningen till fossilfria transporter och 2030-målet. Under Almedalsveckan finns vi på plats på 2030-arenan med en konkret agenda på prioriterade frågor för måluppfyllelse. På scen och i vårt privata hus diskuteras lösningarna.

Första året på en ny mandatperiod och klimatfrågan har onekligen toppad listan på ämnen där våra politiker väntas agera. Till hösten presenterar regeringen sin klimatpolitiska handlingsplan, och under våren bjuder de in till ett nationellt klimatmöte för att samla underlag.

2030-målet står fast. Där har regeringen varit tydlig. Men medan vi inväntar klimatministerns konkreta åtgärder finns möjlighet att påverka den politiska agendan. Årets Almedalsvecka är därmed en viktig knytpunkt för samhällets aktörer, och du är välkommen att medverka för måluppfyllelse av transportsektorns klimatmål till 2030.

Välkommen till 2030-arenan!

2030-ARENAN

Adress: Mellangatan 27, Visby
Datum: Torsdag 29 juni – Lördag 1 juli 2023

På 2030-arenan 29 juni – 1 juli möts näringslivet, civilsamhället och forskningen för att tillsammans med berörda politiker debattera och diskutera prioriterade frågor för transportsektorns klimatomställning. Tillsammans ser vi lösningarna, samarbetar över branschgränser och ger konkreta inspel till den klimatpolitiska handlingsplanen.

Ta med dina bästa insikter och möt oss på plats! Alla seminarier är gratis och vi bjuder på kaffe till dig som vill vara en del av omställningen.

Se programmet här

2030-MINGEL

Datum: Torsdag 29 juni 2023
Tid: kl. 17.30–19.00
Plats: Mellangatan 27, Visby

På 2030-sekretariatets Almedalsmingel finns chans att släppa garden bland Sveriges främsta transportaktörer inom bränsle- beteende och fordonsomställningen. Tillsammans lägger vi det stora pusslet som driver klimatomställningen i rätt riktning, med ett gemensamt mål: vi ska nå 2030-målet.

2030-minglet är en privat tillställning. Vill du vara med?

Skicka oss din intresseanmälan här

HUSET – PRIVATA SAMTAL

Har du en prioriterad fråga som kräver ett konstruktivt samtal? I 2030-huset kan du boka ett privat rum för dina prioriterade frågor. Önskar du hjälp att bjuda in rätt aktörer till ditt rundabord? Vi hjälper dig att hitta rätt. Kontakta Maria Stenström för mer information.

VÅRA EXPERTER

Söker du en sakkunnig som kan förklara vägen mot 2030-målet, utvärdera regeringens politik eller navigera i de stora nyckelfrågorna? Våra experter är på plats och finns tillgängliga för intervjuer, paneler och moderatorsuppdrag. Läs mer här!

KONTAKTA OSS

Vill du boka en plats i huset, scenen eller veta mer om 2030-sekretariatets arbete. Vänligen kontakta agnes.bondelid@2030sekretariate.se.

HÅLL KOLL – ALMEDALSBREVET

Vill du få uppdateringar om 2030-sekretariatet i Almedalen, 2030-arenans program och analyser? Anmäl dig till 2030-sekretariatets Almedalsbrev här.