Kontakta oss

Vi gör KLIMATarbetet tillsammans. Tag kontakt med oss om ni har en idé, fråga eller om ni vill veta mer om 2030-sekretariatet. vi tar även uppdrag som moderatorer och föreläsare. Vi sätter en stolthet i att svara på alla mail, men skulle vi missa – skicka en påminnelse!

Mattias Goldmann

Grundare, Ansvarig Bil- och Bränsle

Mattias Goldmann, tidigare vd för tankesmedjan Fores, talesperson för Gröna Bilister och hållbarhetschef för Sweco, är nu VD för klimatkonsultfirman Goldmann Green. Han har länge varit en av de mest tongivande i svensk klimat-, miljö-, energi- och transportdebatten.

År 2013 grundade han 2030 sekretariatet tillsammans med Jakob Lagercrantz

Han bor numera i Thailand med sin fru som är förstesekreterare på svenska ambassaden i Bangkok.

Maria stenström

Ansvarig mobilitet och beteendefrågor

Maria är civilingenjör i grunden med mer än 20 års erfarenhet av förändringsarbete inom energi- och transportsektorn. 1998 grundade hon FordonGas Sverige AB – en pionjär inom förnybart drivmedel. Som vd för Göteborgs Stads Parkeringsaktiebolag drev hon igenom en rad avgörande hållbarhetssatsningar som utvecklade det traditionella parkeringsbolaget till en innovativ mobilitetsaktör med resenärernas behov i fokus.

I rollen som mobilitet och beteendeansvarig axlar hon en av de tuffaste utmaningarna som Sverige står inför idag. Beteendeförändringar, inte minst på vardagsnivå, måste till för att Sverige ska nå klimatmålet för transportsektorn 2030.

Fritiden ägnar hon med sina hästar, familj och vänner i natursköna Hisingen, Göteborg.

Agnes bondelid

Kommunikationsstrateg

Agnes är strategisk kommunikatör. Vid 2030-sekretariatet ser hon över kommunikativa strategier, prioriterar det kommunikativa arbetet och assisterar i det löpande kommunikationsarbetet. Fokus ligger på att nå rätt personer med rätt information för att skapa förändring som består.

Agnes kommer senast från en tjänst som kommunikationschef vid tankesmedjan Fores där hon byggt upp kommunikationen från grunden. Hon är utsedd till en av ”33 hållbarhetstalanger under 33 år” av Aktuell hållbarhet (2020). Hon har en bakgrund inom global utveckling och journalistik.

Vill du oss något – hör av dig!