Ekotransport 2030

Ekotransport 2030 är konferensen för alla som vill delta i omställningen till framtidens transportlösningar. Med trendspaningar, debatter och seminarier analyseras och utvärderas utvecklingen mot en fossiloberoende fordonsflotta.

Ekotransport 2021 går av stapeln den 24e maj 0900-1300. Det blir en helt digital konferens, med möjligheter för publiken att skapa egna grupprum för att lyfta en egen diskussion på slutet av dagen.

Vi behövs mer än någonsin. Nedräkningen till 2030 har startat, och Klimatpolitiska rådet fortsätter underkänna regeringens politik.

På Ekotransport vässar vi tonen och skärper kraven.

9 år till 2030

Tiden för att ställa om transportsektorn börjar rinna ut. Vi utgår från 2030-sekretariatets unika indikatorer som visar var vi står uppdelat på bilen, bränslet och beteendet. Läget får vara startpunkten, sedan pressar vi politiker, näringsliv och beslutsfattare. Ekotransport 2030 är, oavsett, konferensen för alla som vill delta i omställningen till framtidens mobilitet.

Läs mer och anmäl dig  här

Ur programmet:

  • Återställning efter pandemin – 2030-målets turbomotor
  • Storbritannien – klimatomställning på egen hand i Europa
  • Vätgas, biodrivmedel och laddning – så ser framtidens spelplan ut
  • Inlandsbanans klimatsmarta framtidsval
  • Årets oväntade klimathjälte

Fokusland 2021: Storbritannien

Nytt för i år är att vi skapar möjlighet för deltagare att både chatta med deltagande föreläsare i pauserna, och skapa egna grupprum för diskussion av ett aktuellt ämne. Vi ser till att det finns en samtalsmoderator på plats, men sedan är order fritt! Tag chansen, anmäl ert intresse av ett rum 1210-1300 till info@2030sekretariatet.se.

Storbritannien – Europas svarta får som visar klimatframfötterna 

Brexit är ett faktum, men just utanför EU:s gränser visar Storbritannien både på beslutsamhet och nytänkande. Nyligen satte regeringen ett nytt klimatmål, som till 2030 skall leda till 68 procent minskad klimatpåverkan.

Storbritannien talar om en industriell klimatpolitik, ett slagord premiärminister Tony Blair utan att skämmas stulit från motståndarpartiet Labour. Den engelska ”Ten Point Plan for a Green Industrial Revolution” innehåller:

Point 1 Advancing Offshore Wind
Point 2 Driving the Growth of Low Carbon Hydrogen
Point 3 Delivering New and Advanced Nuclear Power
Point 4 Accelerating the Shift to Zero Emission Vehicles
Point 5 Green Public Transport, Cycling and Walking
Point 6 Jet Zero and Green Ships
Point 7 Greener Buildings
Point 8 Investing in Carbon Capture, Usage and Storage
Point 9 Protecting Our Natural Environment
Point 10 Green Finance and Innovation

Vi återkommer under året med flera analyser och seminarier.

 

Kontakta: Jakob Lagercrantz

 

Tidigare år