2030-arenan Almedalen 2022

Ekotransport 2030

Ekotransport 2030 är konferensen för alla som vill delta i omställningen till framtidens transportlösningar. Med trendspaningar, debatter och seminarier analyseraR och utvärderaR VI utvecklingen mot en fossiloberoende fordonsflotta.

Ekotransport 2021 går av stapeln den 24 maj 09.00-13.00. en HELT digital konferens med DE SENASTE RAPPORTERNA, STUDIODISKUSSIONER, INFORMELLA EFTERSNACK MED TALARNA OCH möjligheter för publiken att skapa INTERAKTIVA grupprum för att lyfta en egen diskussion på slutet av dagen.

UR PROGRAMMET

Per Bolund svarar näringslivet

Vice statsminister och miljö- och klimatminister Per Bolund deltar i studion och svarar på utmaningar från näringslivet. Han presenterar fem avgörande steg för en mer hållbar mobilitet. 2030-sekretariatets egen analytiker Per Östborn ger en prognos av omställningen.

Ställ din fråga till Bolund!

Maila en video på max 25 sekunder, gärna HD, så väljer vi ut ett av förslagen. Skriv ”videofråga” i ämnesraden, skicka till info@2030sekretariatet.se senast 15e maj.

 

Klimatpolitiska rådet och EU-parlamentet

EU:s gröna miljarder rullar in – varför storsatsar inte Sverige på klimatet? Medverkande från Klimatpolitiska rådet, EU-parlamentet och svenska myndigheter diskuterar varför svenska regeringen inte accelerarar klimatarbetet. Företag som storsatsar delar med sig av sina erfarenheter.

Storbritannien – förebild med näringslivet i spetsen?

Årets fokusland – Storbritannien – ska minska koldioxidutsläppen från transportsektorn med 68 procent till 2030. Den brittiska regeringen bjuder in industrin i en ”Ten point plan for a Green Industrial Revolution”. Vi välkomnar den brittiska ambassadören till studion för ett erfarenhetsutbyte, och hör företag med marknad i både Storbritannien och Sverige om varför deras gröna satsningar lyckas bättre på bortaplan.

 

Infrastruktur för klimatet – vad spelar det för roll?

Infrastrukturpropositionen presenterades i april. Är förslaget tillräcklig? En kunnig panel diskuterar, och representanter från Storbritannien berättar om den nationella strategin som utgår från 15 procent färre fordon på vägarna 2050.

Mer från programmet

  • Återställning efter pandemin – 2030-målets turbomotor
  • Vätgas, biodrivmedel och laddning – så ser framtidens spelplan ut
  • Inlandsbanans klimatsmarta framtidsval
  • Årets oväntade klimathjälte

Interaktiva samtalsrum- kom med förslag!

Som deltagare har du möjligheten att skapa eller ansluta till ett interaktivt rundabordssamtal inom frågor som berör just er. Möt experter och branschkolleger för att diskutera utmaningar och lösningar inom ert fält. Vi står för samtalsledare och digital tillgänglighet. Registrera dig för rundabordssamtal senast 14 maj. Kontakta Jakob Lagercrantz för mer information.

 

Tidigare år