Almedalen 2023

Välkommen till 2030-arenan!

2030-sekretariatet vill bjuda in dig att medverka i omställningen till fossilfria transporter och 2030-målet. Under Almedalsveckan finns vi på plats på 2030-arenan med en konkret agenda på prioriterade frågor för måluppfyllelse. På scen och i vårt privata hus diskuteras lösningarna.

Första året på en ny mandatperiod och klimatfrågan har onekligen toppad listan på ämnen där våra politiker väntas agera. Till hösten presenterar regeringen sin klimatpolitiska handlingsplan, och under våren bjuder de in till ett nationellt klimatmöte för att samla underlag.

2030-målet står fast. Där har regeringen varit tydlig. Men medan vi inväntar klimatministerns konkreta åtgärder finns möjlighet att påverka den politiska agendan. Årets Almedalsvecka är således en viktig en knytpunkt för samhällets aktörer, och du är välkommen att medverka i policyarbetet för måluppfyllelse av transportsektorns klimatmål till 2030.

Välkommen till 2030-arenan!

PLATS

Adress: Mellangatan 27, Visby
Datum: 29 juni – 30 juli 2023

ALMEDALSBREVET

Vill du få uppdateringar om 2030-målet i Almedalen, 2030-arenans program och analyser? Anmäl dig till 2030-sekretariatets Almedalsbrev här.

PÅ SCENEN

På 2030-arenans scen möts näringslivet, forskningen och civilsamhället för att tillsammans med berörda politiker debattera och diskutera prioriterade frågor för transportsektorns klimatomställning.

Vill du synas på 2030-scenen? Kontakta Maria Stenström för mer information.

HUSET – PRIVATA SAMTAL

Har du en prioriterad fråga som söker ett konstruktivt samtal? Almedalen erbjuder den unika möjligheten att möta politiker och aktörer från hela Sverige. I 2030-huset kan du boka ett privat rum för dina prioriterade frågor.

Önskar du hjälp att bjuda in rätt aktörer till ditt rundabord? Vi hjälper dig att hitta rätt. Kontakta Maria Stenström för mer information.

2030-MINGEL

Datum: Torsdag 29 juni 2023
Plats: Mellangatan 2, Visby

2030-sekretariatets Almedalsmingel finns chansen att släppa garden bland Sveriges främsta transportaktörer inom bränsle- beteende och fordonsomställningen. Tillsammans lägger vi det stora pusslet som driver omställningen i rätt riktning, med ett gemensamt mål: vi ska nå 2030-målet. Mer info inom kort!

2030-minglet är en privat tillställning, endast inbjudna. Vill du vara med? Skicka oss din intresseanmälan här.

TRÄDGÅRDEN

I 2030-arenans trädgård är alla seminarier gratis. Vi bjuder på kaffe till dig som vill vara en del av omställningen till fossilfria transporter. Kom, dela med dig av din expertis, möt en ny samarbetspartner, var en del av lösningen eller hämta hem ny kunskap från våra öppna seminarium.

KONTAKTA OSS

Vill du boka en plats i huset, scenen eller veta mer om 2030-sekretariatets arbete. Vänligen kontakta agnes.bondelid@2030sekretariate.se.

VÅRA EXPERTER

Söker du en sakkunnig som kan förklara vägen mot 2030-målet, utvärdera regeringens politik eller navigera i de stora nyckelfrågorna? Våra experter är på plats och finns tillgängliga för intervjuer, paneler och moderatorsuppdrag. Läs mer här!