Ekotransport 2030

Ekotransport 2030 är konferensen för alla som vill delta i omställningen till framtidens transportlösningar. Med trendspaningar, debatter och seminarier analyseras och utvärderas utvecklingen mot en fossiloberoende fordonsflotta.

I år skjuter vi på Ekotransport, nu 8 december 2020 parallellt med Mobilitetsdagen. Ekotransport följer det program som vi redan skickat ut, men några mindre förändringar.

Vi behövs mer än någonsin. Nedräkningen till 2030 har startat, och Klimatpolitiska rådets rapport gav nyligen regeringen underkänt. På Ekotransport vässar vi tonen och skärper kraven.,

10 år till 2030

Tiden för att ställa om transportsektorn börjar rinna ut. För sjätte gången presenterar Ekotransport unika indikatorer som visar var vi står uppdelat på bilen, bränslet och beteendet. Välkommen till en dag med trendspaningar, debatter och seminarier där utvecklingen mot en fossiloberoende fordonsflotta analyseras och utvärderas. Ekotransport 2030 är konferensen för alla som vill delta i omställningen till framtidens mobilitet.

På agendan:
Nya politiska verktyg för att nå målet Fokus på Chile – klimatomställning, fossilfria transporter och rättvisereformer Framtidens flyg – tekniska framsteg och fossilfria visioner Mobilitet i hållbara städer E-Handel och blixtsnabba leveranser – är det verkligen så bråttom? Prisutdelning – årets oväntade klimathjälte

FOKUSLAND 2020: Chile

Chile – klimatledarskap med rättvisebehov

Chile var ett av de första länderna att sätta ett nettonoll-mål för sin klimatpåverkan. De har en av världens största litium-reserver, en av världens snabbaste omställningar till eldriven kollektivtrafik och en prisbelönt cykelsatsning. De medborgerliga protesterna, som ledde till att COP25 flyttades till Madrid, visar på behovet av klimaträttvisa – det finns mycket att lära sig av Chile, årets fokusland på Ekotransport.

Tidigare år